+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si

USTVARITE DIDAKTIČNO IGRO v Lumio

 
V Lumio by SMART najdete dejavnosti, ki temeljijo na igrah, učencem pomagajo pri doseganju ciljev, izbiri dejanj in doživljanju posledic teh dejanj v obliki povratnih informacij. Na primer, pri dejavnosti Super Sort se predmeti bleščijo, kadar se učenci zmotijo in izginejo, ko jih premaknejo v pravilno kategorijo. Z Lumio dejavnostmi, ki temeljijo na igrah, se učenci aktivno učijo.

Prednosti učenja z didaktičnimi igrami Lumio
Učenje skozi igro ima veliko prednosti. Igre namreč spodbujajo socialno in čustveno učenje, sodelovanje, motivacijo, zdravo tveganje, samozavest, reševanje problemov in kritično razmišljanje. Ustvarijo pozitivno vzdušje v učilnicah, okrepijo učenje, spodbujajo zdrav življenjski slog in krepijo spomin. Hkrati pa zmanjšujejo stres in spodbujajo timsko delo.

 
Preizkusite ZDAJ - BREZPLAČNO!

Smart predstavlja pet Lumio dejavnosti, ki temeljijo na igrah:

 
 
  1. KARTE
Ustvarite matematične igre z digitalnimi igralnimi kartami, da vadite in okrepite matematične operacije s predlogo Flip out.
 

  1. POVEZAVE
Prilagodite tradicionalno iskanje besed v posameznem priročniku ali skupnem delovnem prostoru tako, da dodate neskončno število enakih predmetov, s katerimi lahko učenci ustvarjajo matematične enačbe. Učenci lahko povlečejo simbol pravilnih matematičnih operacij vodoravno, navpično ali diagonalno, da številke povežejo v probleme in rešitve.
 
  1. KAJ JE PRAVILO?
Učencem zagotovite več primerov enačb, ki predstavljajo isto rešitev. Učence prosite, naj rešijo enačbo in poiščejo rešitev, da bodo ustrezali svojim odzivom pravilni kategoriji v Match 'Em Up! dejavnosti.
 
  1. ZAGOVARJAJ NA SVOJ NAČIN
Izurite veščine kritičnega mišljenja z razpravami. Učenci utemeljijo svoje razmišljanje in skupino pripeljejo do konsenza z razvrščanjem tem, konceptov ali značilnosti. Dejavnost Rank Order izziva stališče učencev do koncepta, medtem ko ustno izrazijo svoje razmišljanje.
 
  1. ZDAJ VIDIM
Z dejavnostjo »Rabel Reveal« učenci analizirajo videno vsebino, tako da izrazijo razumevanje ključnih konceptov in učenja. Oznaka Reveal omogoča učencem izbiro nalog, priložnosti za napovedovanje in možnosti medsebojne komunikacije med njimi.
 


Ste pripravljeni izboljšati vsebino pouka z dodajanjem dejavnosti po vaši meri?
V petih preprostih korakih lahko ustvarite zanimive, interaktivne dejavnosti za učence. 

USTAVARITE DEJAVNOSTI PO SVOJI MERI