+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si

Ali ste vedeli, da si lahko SMART Notebook namestite brezplačno?

Podjetje SMART Technologies je v lanskem letu lansiralo osnovno različico programske opreme SMART Notebook, ki so jo lahko namestite doživljenjsko brezplačno na več računalnikov.

Mogoče se sprašujete v čem se osnovna različica programske opreme razlikuje od razširjene različice programske opreme, ki je vezana na licenco
Programski paket SMART Learning Suite poleg osnovne različice programske opreme vsebuje tudi programsko opremo v oblaku SMART Learning Suite Online z neomejenim prostorom za shranjevanje ter nadgrajene funkcije programske opreme SMART Notebook: predloge didaktičnih iger SMART lab, orodje za formativno spremljanje SMART response, iskalnika slik in videov Bing, orodje za izdelavo miselnih vzorcev ter orodje SMART Blocks ter dvozaslonski pogled.

Vse ostale funkcije, ki jih v SMART Notebooku poznate pa delujejo nemoteno.

Specifična matematična orodja in GeoGebra
Orodje v katerem lahko pišete matematične znake in številke, ki se samodejno spremenijo v digitalni zapis. Integrirana GeoGebra nudi zmogljiva orodja za vse stopnje, vključno z enostavnim urejanjem enačb, več kot 55.000 matematičnimi objekti, aktivnostmi za geometrijo, algebro, računanje in statistiko. Orodja za merjenje: šestilo, ravnilo, kotomer in geotrikotnik.
 
Risanje likov ter njihova analiza
Narišete lahko pravilne in nepravilne oblike. Prav tako je mogoče enostavno narisati enokastranične večkotnike. Narisane like je mogoče razdeliti na več enakih oblik. Likom pa lahko prikažete ali spreminjate ogljišča, kote in velikosti stranic.
 
Galerija
V programski opremi je voljo galerija s skoraj 7000 elementi (slike, interaktivni elementi, .Notebook datoteke, teme in ozadja ter 3D elementi). Poleg teh elementov pa lahko izdelate lastno galerijo.
 
Graditelj aktivnosti
S pomočjo orodja Graditelj aktivnosti je mogoče izdelati nešteto unikatnih interaktivnih iger, s katerimi lahko popestrite učni proces.
 
Priponke
Da ne boste imeli pri predstavitvi težav z iskanjem datotek, lahko v samo gradivo vstavite različne vrste datotek in jih neposredno odprete.
 
Integriran spletni brskalnik
V programski opremo je vključen tudi spletni brskalnik, ki ga lahko vključite na vsako prosojnico učnega gradiva, preko njega pa lahko pišete ali vstavljate različne predmete.
 
Različna pisala
Pri pisanju lahko izbirate med različnimi pisali - navadno pero, kaligrafsko pero, voščenka, čopič, besedilno pero, kreativno pero, čarobno pero in pero za prepoznavanje oblik. Besedilno pero prepoznava rokopis in ga pretvori v digitalno obliko. Čarobno pisalo ima 3 magične funkcije: izginjanje napisanega/narisanega, odpiranje orodja lupe, odpiranje orodja za osredotočanje.
 
Več si lahko ogledate v videu:
 

Ne izgubljajte časa, programsko opremo namestite takoj!
Tukaj Prenesite brezplačno osnovno različico SMART Notebook in začnite ustvarjati privlačna interaktivna gradiva.

Potrebujete pomoč pri namestitvi brezplačne programske opreme?
Tukaj si prenesite navodila za namestitev brezplačne programske opreme SMART Notebook.
 
Osnovno različico SMART Learning Suite je mogoče nadgraditi za 45 dni brezplačno v razširjeno različico programske SMART Learning Suite - z nadgrajenimi funkcijami.