+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si

Preverjanje znanja na daljavo

Verjamemo, da se v teh dneh soočate tudi s tem, kako preveriti znanje učencev na daljavo. Za vas smo preverili nekaj možnosti in programov, ki le to omogočajo.

  • SMART response
Kot prvo možnost, bi izpostavili orodje SMART response, ki deluje v sklopu programske opreme  v oblaku SMART Learning Suite Online in razširjene namizne različice programske opreme SMART Learning Suite. Za uporabo programske opreme v oblaku si lahko ogledate video posnetek ali pa si prenesete priročnik za uporabo. Za uporabo orodja SMART response pa si lahko prenesete navodila za uporabo. Učenci pri preverjanju znanja sodelujejo na kateri koli napravi, ki ima dostop do spletnega brskalnika. Rezultat uspeha učencev je takoj razviden v tabeli ali grafu. Prav tako pa lahko izvozite Excelovo® tabelo, v kateri je razviden uspeh posameznega učenca.


  • Microsoft Teams – Forms
Vsaka šola v Sloveniji ima možnost vzpostavitve okolja Office 365 A1 in Microsoft Teams za podporo celovitega oddaljenega sodelovanja in izobraževanja. S pomočjo orodja Teams lahko tako šola celovito in varno izvaja pouk preko video konferenc, deli vse potrebna učna gradiva z učenci in oddaljeno opravlja preverjanja znanja. Aplikacija omogoča tudi dodelitve nalog učencem, ki jim lahko dodate tudi časovnico, navodila, dodatne vire itn. Navodila za ustvarjanje naloge najdete na naslednji povezavi. Za uporabo programske opreme Microsoft Teams si lahko ogledate video posnetke.

 
  • Google Classroom
Učilnica je novo orodje v storitvi Google Apps for Education, ki omogoča učiteljem hitro ustvarjanje in organiziranje nalog, učinkovito posredovanje povratnih informacij in preprosto komunikacijo s svojimi učenci. Učilnica omogoča učencem, da organizirajo svoje naloge v storitvi Google Drive, jih dokončajo in oddajo ter komunicirajo neposredno s svojimi učitelji in sošolci. Za uporabo programske opreme Google Classroom si lahko ogledate video posnetke.
 
 
  • Classkick
Classkick je brezplačno digitalno orodje za ocenjevanje, ki učiteljem omogoča ustvarjanje gradiv in nalog, ki jih učenci delajo na svojih napravah s svojim tempom. Učitelji lahko spremljajo napredek učencev v realnem času in jim podajajo takojšnje povratne informacije. Poleg tega, da  učenci od učitelja prejmejo pomoč in povratne informacijo, Classkick učencem omogoča, da anonimno zahtevajo pomoč vrstnikov. Besedilo, slike, video in zvok je mogoče enostavno vključiti v naloge. Je odlično orodje za sinhrono in asinhrono komunikacijo, kombinirane učilnice, prilagojeno učenje in skupno sodelovanje.
Za uporabo programske opreme Classkick si oglejte naslednjo spletno stran.

  • Xooltime
Je spletna učilnica eAsistenta. Za uporabo programske opreme Xooltime si lahko ogledate video posnetke.