+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si

Deljenje gradiv v živo neposredno iz G Suite

Odslej je mogoče deljenje gradiv v živo iz spletnega mesta Google Drive in Google učilnice (Google Clasroom). Ta funkcija omogoča učiteljem, ki že uporabljajo G Suite, da si izmenjujejo svoja SMART .notebook gradiva na enak način kot si delijo druge vsebine.
 
Za deljenje .notebook vsebin sta na voljo dve možnosti:
 

  • Iz Google Drive:  Z desno miškino tipko kliknite na lekcijo in nato izberite »Share« - daj v skupno rabo ali »Get shareable link« - pridobite povezavo za deljenje.
  • Iz Google učilnice: izberite »Share something with your class« in nato izberite izberite SMART Learning Suite (Notebook) gradivo neposredno iz storitve Google Drive.


Shareable link – povezave za deljenje povečuje dovoljenja za datoteke, ki so že nastavljene v Googlu in je mogoče, da ne veljajo enako, odvisno od tega ali je prejemnik gradiva prijavljen v SMART Learning Suite Online.
 
 
  • Uporabniki, ki so prijavljeni kot učitelji, bodo prejeli kopijo gradiva, pri čemer bo izpuščeno vsako učenčevo delo. To zagotavlja zasebnost učencev/dijakov, ko učitelji izmenjujejo izkušnje s sodelavci.

  • Uporabniki, ki so se prijavili kot učenci/dijaki, bodo gradivo prejeli z vsemi prispevki učencev/dijakov. To jim omogoča, da nadaljujejo z delom na projektih ali domačih nalogah.

Za omogočanje te funkcije je potrebno v aplikaciji G Suite Marketplace  omogočiti funkcijo SMART Learning Suite.
 
Opomba: SMART Learning Suite je zdaj integriran z G Suite for Education, ki učiteljem omogoča uporabo SMART Learning Suite Online z Googlovimi orodji in delovnimi tokovi, ki jih šole že uporabljajo. Z aplikacijo SMART Learning Suite G Suite Marketplace lahko učitelji ustvarijo, organizirajo, posredujejo in izmenjujejo gradiva SMART Learning Suite Online neposredno iz G Suite.
 
 
Več si lahko ogledate v videu.