+386 (0)2 828 00 54    |    podpora@iucitelj.si
Razvrsti po:

Varnost pri delu in prometu

Vsebina je namenjena spoznavanju nove snovi. V gradivu so opisana pravila in različne naloge za učence.

Venera

3D slika planeta Venera.

Vulkanske strukture

Animirani diagram notranjih struktur vulkana in mehanike izbruha.

Zabaven kviz

Zabaven kviz, ki se igra s pomočjo telefonov, računalnikov ali tablic. Kviz ima vprašanja vezana na stare ali strokovne besede. Če katere besede ne poznate, poglejte v Slovar slovenskega knjižnega jezika in poiščite besedo.

Zadnji glas v besedi

Vsebina je namenjena utrjevanju glasov v besedah. S klikom na kocko poimenujemo zadnji glas v besedi (lahko tudi prvega ali iščemo določene glasove v besedi).

Zaporedje, števila do 5

Učenci si ogleda slike na posamezni prosojnici. Najprej pred sličico postavijo ustrezno številko vrstnega reda. Ustreznost postavljene številke se samodejno preveri. Na koncu pa lahko iz vsake prosojnice povedo krajšo zgodbo.

Zdravo živim

Vsebina je namenjena preverjanju znanja. Učenci sodelujejo v kvizu s pomočjo odzivnikov SMART Response LE. S pomočjo vprašanj preverimo pojme: s čim dihamo, vohamo, okušamo, mislimo, poganjamo kolo (vprašanja so povzeta po kvizu iz Šolske ulice, na spletnem portalu LIlibi).

Zemljevid severne Amerike

Topografija območja lahko pomeni obliko in značilnosti površine. Na zemljevidu so prikazani različni tereni in imena držav in njihovih glavnih mest. Topografski zemljevidi imajo v današnjem času več uporab: vse vrste geografskega načrtovanja ali velike arhitekture; znanosti o zemlji in številne druge geografske discipline; rudarje in druga zemeljska prizadevanja.